Uskomme

Raamattu

Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.

Jumala

On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.

Jeesus Kristus

Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja.
Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.

Ihminen, syntiinlankeemus ja pelastus

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

Pyhän Hengen työ

Pyhä Henki Herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan.

Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Pyhä Henki antaa seurakunnalle seurakunnan kasvun, hengellisen terveyden kannalta välttämättömät johtajat, joilla on tehtävään sopivat lahjat ja valtuutus.

Seurakunta nojautuu Pyhän Hengen johtajuuteen, jotta Jumalan päämäärä seurakunnan olemassa olosta voisi toteutua parhaalla mahdollisella tavalla.

Seurakunta ja sen tehtävä

Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, uskovien yhteisö. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herra ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

Kaste

Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kasteessa ihminen tunnustautuu Jeesuksen seuraajaksi. Kastettu liitetään paikallisen seurakuntaan.

Kuolema ja ylösnousemus

Kaikki kuolleet ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nouseva elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat nousevat tuomion ylösnousemuksessa.

Jeesuksen tuleminen ja iankaikkisuus

Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen Hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan.