askeleet uskontielle

Viisi ohjetta, jotka auttavat sinua uskoon tulossa ja kristityn elämän aloittamisessa. Tästä voit lukea viisivaiheisen selvityksen siitä, miten voit tulla uskovaiseksi ja liittyä paikallisseurakuntaan.

 Vaihe 1

Lue tai kuuntele evankeliumi, ilosanoma Jeesuksesta Kristuksesta.
Joh. 3:16: ”Niin on Jumala rakastanut maailmaa, että Hän antoi ainoan poikansa, että kuka ikinä uskoo Häneen ei huku, vaan saa iankaikkisen elämän”.

Vaihe 2

Usko sydämessäsi lukemasi/ kuulemasi ja pyydä Jeesusta antamaan syntisi anteeksi ja ottamaan sinut vastaan.
Raamattu sanoo, että sydämen uskolla tullaan vanhurskaiksi (Jumalalle otolliseksi)... Tämä yksinkertainen asia tekee sinusta Jumalan lapsen.

Vaihe 3

Kerro jollekin päätöksestäsi ja uskostasi.

Raamattu sanoo, että Sydämen uskolla tullaan vanhurskaiksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Tämä pelastuminen ei merkitse enää Jumalalle otolliseksi tulemista vaan sitä, että sinä saat tunnustuksestasi itsellesi voimaa ja se auttaa sinua pysymään päätöksessäsi.

Vaihe 4

Ota kaste ja lähde seuraamaan Jeesusta elämässä hänen ohjeittensa mukaan.
Nämä ohjeet ja neuvot löytyvät Raamatusta. Kasteen ottamalla sinä tunnustaudut Jeesuksen seuraajaksi ja sinun vanha elämäsi haudataan kasteessa niin kuin Jeesuskin haudattiin kuolemansa jälkeen. Ja kuten hän nousi kuolleista kuoleman voittajana, sinäkin nouset vaeltamaan uutta elämää, jonka olet nyt lahjana Häneltä saanut.

Vaihe 5

Liity seurakuntaan ja ala etsiä paikkaasi seurakunnan jäsenenä.
Jumalalla on jokaiselle omalleen suunnitelma, joka tekee elämästä mielekkään. Raamattu sanoo, että seurakunta on Kristuksen ruumis ja Hän on sen pää. Me muodostamme Jeesuksen omina toisiamme tukien ja yhdessä Jumalaa palvellen, elävän rakenteen, jossa jokaisella jäsenellä on tärkeä rooli